
Spagečiai su „Bolognese“ padažu
Porcijos: 4
Pasiruošimo laikas: 10 min
Gamybos laikas: 20–30 min
INGREDIENTAI
Makaronams:
- 400 g spagečių
Padažui:
- 500 g smulkintos briedienos
- 1 vidutinis baltas svogūnas
- 1 saliero stiebas
- 2 skiltelės česnako
- 15 g aliejaus
- 90 g pomidorų tyrės
- 400 g konservuotų pomidorų savo sultyse
- 150 g žvėrienos sultinio
- 1 v.š. miltų
- Druska
- Pipirai
GAMINIMO EIGA
Makaronų paruošimas:
- Spagečius išverdame pagal nurodymus ant pakuotės. Nusunkiame ir atidedame.
Padažo ruošimas:
- Keptuvėje įkaitiname aliejų, dedame smulkintą svogūną, česnaką ir salierą, apkepame, kol suminkštėja.
- Dedame smulkintą briedieną ir kepame, kol mėsa apskrunda.
- Įmaišome pomidorų tyrę, beriame miltus ir maišydami trumpai pakepiname.
- Supilame žvėrienos sultinį ir smulkintus konservuotus pomidorus.
- Pagardiname druska, pipirais ir išmaišome.
- Užverdame, sumažiname kaitrą ir troškiname 20–30 minučių, retkarčiais pamaišant, kol padažas sutirštėja ir skoniai susijungia.
PATIEKIMAS
Spagečius patiekiame su padažu, galima pagardinti tarkuotu kietuoju sūriu ir šviežiomis žolelėmis (baziliku ar petražolėmis).
Vyno rekomendacijos
- Prie briedienos „Bolognese“ tiks vidutinio stiprumo raudonas vynas, pavyzdžiui, Chianti, Sangiovese arba Barbera, kurie puikiai dera su pomidorų rūgštumu ir mėsos sodrumu.
- Jei norite intensyvesnio vyno, galima rinktis Cabernet Sauvignon arba Syrah, kurie suteiks gilumo ir struktūros.