
Mėsos atitirpinimas
SIUNTIMAS
Siuntą gausite per 1–2 darbo dienas nuo užsakymo. Pristatymą vykdo DPD Fresh kurjerių tarnyba. Produktai pakuojami į specialią termo pakuotę, kuri padeda išlaikyti tinkamą temperatūrą visos kelionės metu.
Pristatoma mėsa gali būti:
– Šaldyta (šokiniu būdu, vakumuota)
– Nešaldyta – šviežia arba atitirpinta (vakumuota)
Kai kuriais atvejais šaldyta mėsa pristatymo metu gali šiek tiek atitirpti, tačiau jei produktas išlieka vėsus (žemiau +4 °C), jis yra saugus vartoti ir gali būti pakartotinai užšaldytas.
Nešaldytą mėsą (tiek šviežią, tiek atitirpintą) rekomenduojama laikyti šaldytuve ir suvartoti per 3 dienas. Atitirpintos mėsos pakartotinai šaldyti nerekomenduojama.
ATITIRPINIMO INSTRUKCIJA
Šaldytuvo metodas
Tai saugiausias ir paprasčiausias būdas atšildyti žvėrieną, tačiau tam reikės šiek tiek laiko. Mėsą įdėkite į šaldytuvą bent 24 valandas prieš ruošimą. Didesniems gabalams gali prireikti daugiau laiko, tad planuokite iš anksto.
Šalto vandens metodas
Tai greičiausias būdas atšildyti žvėrieną, tačiau jis reikalauja daugiau dėmesio. Palikite mėsą sandarioje pakuotėje ir panardinkite į dubenį su šaltu vandeniu. Vandenį keiskite kas 30 minučių. Mažesni mėsos gabalai (iki 450 g) gali atšilti per valandą, o didesni – per 2–3 valandas.
Svarbu: po atšildymo mėsą reikia gaminti iš karto.