Briedienos troškinys su džiovintais obuoliais ir bulvių piurė

Briedienos troškinys su džiovintais obuoliais ir bulvių piurė

Porcijos: 4–5

Pasiruošimo laikas: 20 min
Gaminimo laikas: 3–4 val.

 

INGREDIENTAI

Troškiniui:

Bulvių piurė:

  • 1 kg bulvių
  • 300 g pieno
  • 100 g sviesto
  • Druska

GAMINIMO EIGA

Troškinys:

  • Mėsą supjaustome gabalėliais, apkepame keptuvėje ir sudedame į puodą.
  • Troškiname 2–3 valandas, kol suminkštėja.
  • Į puodą pilame aliejų, pakepiname smulkintus svogūnus. Sudedame troškintą mėsą, įpilame likusį mėsos sultinį, obuolių sultis ir žvėrienos sultinį. Dedame smulkintus džiovintus obuolius, užverdame.
  • Į troškinį įberiame miltų (pagal norimą tirštumą), gerai išmaišome. Dedame grietinę, prieskonius, dar šiek tiek paverdame.

Bulvių piurė: 

  • Nuvalytas bulves sudedame į puodą su šaltu vandeniu ir verdame, kol suminkštėja. Kitame puode užverdame pieną su sviestu.
  • Virtas bulves nusunkiame, rankiniu mikseriu sutriname, įpilame karštą pieną su sviestu, beriame druską pagal skonį ir gerai išmaišome.

Patarimas: Kad troškinys atsiskleistų visu savo aromatu, prieš patiekiant leiskite jam 10–15 minučių pastovėti – taip skoniai dar geriau susijungs!

Grįžti į sąrašą