
Briedienos troškinys su džiovintais obuoliais ir bulvių piurė
Porcijos: 4–5
Pasiruošimo laikas: 20 min
Gaminimo laikas: 3–4 val.
INGREDIENTAI
Troškiniui:
- 400 g briedienos gabaliukų troškinimui
- Aliejus kepimui
- 80 g baltųjų svogūnų
- 50 g džiovintų obuolių
- 150 g obuolių sulčių
- Žvėrienos sultinys (kiekis pagal poreikį)
- Miltai
- 2 v.š. grietinės
- Druska
- Pipirai
Bulvių piurė:
- 1 kg bulvių
- 300 g pieno
- 100 g sviesto
- Druska
GAMINIMO EIGA
Troškinys:
- Mėsą supjaustome gabalėliais, apkepame keptuvėje ir sudedame į puodą.
- Troškiname 2–3 valandas, kol suminkštėja.
- Į puodą pilame aliejų, pakepiname smulkintus svogūnus. Sudedame troškintą mėsą, įpilame likusį mėsos sultinį, obuolių sultis ir žvėrienos sultinį. Dedame smulkintus džiovintus obuolius, užverdame.
- Į troškinį įberiame miltų (pagal norimą tirštumą), gerai išmaišome. Dedame grietinę, prieskonius, dar šiek tiek paverdame.
Bulvių piurė:
- Nuvalytas bulves sudedame į puodą su šaltu vandeniu ir verdame, kol suminkštėja. Kitame puode užverdame pieną su sviestu.
- Virtas bulves nusunkiame, rankiniu mikseriu sutriname, įpilame karštą pieną su sviestu, beriame druską pagal skonį ir gerai išmaišome.
Patarimas: Kad troškinys atsiskleistų visu savo aromatu, prieš patiekiant leiskite jam 10–15 minučių pastovėti – taip skoniai dar geriau susijungs!