Elnieną supjaustome gabalėliais, pabarstome druska ir pipirais.
Apkepame keptuvėje su šlakeliu aliejaus, kol apskrunda.
Perkeliame į puodą ir troškiname ant silpnos ugnies, kol mėsa suminkštėja (apie 2,5–3 val.).
Padažo gamyba:
Smulkintą svogūną kepiname su alyvuogių aliejumi.
Supilame vyną, apelsinų sultis, beriame cukrų ir išmaišome.
Kaitiname ant mažos ugnies, kol padažas sutirštėja ir įgauna intensyvų skonį.
Dedame druską, jei reikia, tirštiname krakmolu, sumaišytu su šaltu vandeniu.
Daržovių paruošimas ir troškinio užbaigimas:
Įkaitintame aliejuje apkepame smulkintus svogūnus, saliero gumbą ir papriką.
Supilame paruoštą raudono vyno padažą ir leidžiame daržovėms šiek tiek pasitroškinti.
Sudedame iš lėto troškintą elnieną, ant viršaus paskirstome pelėsinį sūrį.
Perkeliame į 210 °C įkaitintą orkaitę ir kepame apie 6 minutes, kol sūris išsilydo.
Vyno rekomendacijos
Padažui geriausiai tinka sausas raudonas vynas, pavyzdžiui, Cabernet Sauvignon, Merlot arba Syrah.
Prie patiekalo rekomenduojamas subtilus, bet charakteringas raudonas vynas, pavyzdžiui, Pinot Noir, Malbec arba Tempranillo – jie gerai derės su pelėsinio sūrio intensyvumu ir elnienos sodrumu.