Troškinta elniena su pelėsiniu sūriu ir raudono vyno padažu

Troškinta elniena su pelėsiniu sūriu ir raudono vyno padažu

Porcijos: 2

Pasiruošimo laikas: 20 min
Gaminimo laikas: 3 val.

INGREDIENTAI

Mėsai:

Daržovėms:

  • 200 g saliero gumbo
  • 100 g svogūno
  • 100 g paprikos
  • 150 g pelėsinio sūrio

Padažui:

  • 200 g raudono vyno
  • 50 g svogūno
  • 15 g apelsinų sulčių
  • 2 a.š. cukraus
  • Alyvuogių aliejus
  • Druska
  • Krakmolas (jei reikia tirštinti)

GAMINIMO EIGA

Mėsos paruošimas ir troškinimas:

  • Elnieną supjaustome gabalėliais, pabarstome druska ir pipirais.
  • Apkepame keptuvėje su šlakeliu aliejaus, kol apskrunda.
  • Perkeliame į puodą ir troškiname ant silpnos ugnies, kol mėsa suminkštėja (apie 2,5–3 val.).

Padažo gamyba:

  • Smulkintą svogūną kepiname su alyvuogių aliejumi.
  • Supilame vyną, apelsinų sultis, beriame cukrų ir išmaišome.
  •  Kaitiname ant mažos ugnies, kol padažas sutirštėja ir įgauna intensyvų skonį.
  • Dedame druską, jei reikia, tirštiname krakmolu, sumaišytu su šaltu vandeniu.

Daržovių paruošimas ir troškinio užbaigimas:

  • Įkaitintame aliejuje apkepame smulkintus svogūnus, saliero gumbą ir papriką.
  • Supilame paruoštą raudono vyno padažą ir leidžiame daržovėms šiek tiek pasitroškinti.
  • Sudedame iš lėto troškintą elnieną, ant viršaus paskirstome pelėsinį sūrį.
  • Perkeliame į 210 °C įkaitintą orkaitę ir kepame apie 6 minutes, kol sūris išsilydo.

Vyno rekomendacijos

  • Padažui geriausiai tinka sausas raudonas vynas, pavyzdžiui, Cabernet Sauvignon, Merlot arba Syrah.
  • Prie patiekalo rekomenduojamas subtilus, bet charakteringas raudonas vynas, pavyzdžiui, Pinot Noir, Malbec arba Tempranillo – jie gerai derės su pelėsinio sūrio intensyvumu ir elnienos sodrumu.
Grįžti į sąrašą