Traški brusketa su stirniena ir žvėrienos sultiniu

Traški brusketa su stirniena ir žvėrienos sultiniu

Porcijos: 6–7

Pasiruošimo laikas: 15 min
Gamybos laikas: 40 min

INGREDIENTAI

Brusketai:

  • Čiabata
  • Kietasis sūris

Mėsos masei:

  • 500 g maltos stirnienos
  • 2 skiltelės česnako
  • 2 vidutiniai svogūnai
  • 100 g grietinės
  • 20 g miltų
  • Druska
  • Pipirai
  • Aliejus

Žvėrienos sultiniui:

  • 1,5 l žvėrienos sultinio
  • 1 vidutinė morka
  • Aliejus
  • Pipirai žirneliais
  • Lauro lapai
  • Krapai
  • Druska

GAMINIMO EIGA

Mėsos masės paruošimas:

  • Į įkaitintą aliejų dedame smulkintus svogūnus ir česnakus, apkepiname, kol suminkštėja.
  • Sudedame smulkintą stirnieną, pabarstome druska, pipirais ir troškiname, kol mėsa iškepa.
  • Dedame grietinę, beriame miltus ir gerai išmaišome, kad masė būtų vientisa.

Brusketos paruošimas:

  • Čiabatos duoną supjaustome riekelėmis ir apskrudiname orkaitėje.
  • Ant paskrudintos čiabatos tepame paruoštą mėsos masę, pabarstome tarkuotu kietuoju sūriu.
  • Kepame iki 210 °C įkaitintoje orkaitėje 3–4 min., kol sūris išsilydo ir lengvai apskrunda.

Žvėrienos sultinio paruošimas:

  • Į žvėrienos sultinį dedame krapus, pipirų žirnelius, lauro lapus ir druską.
  • Keptuvėje su šlakeliu aliejaus apkepiname smulkintą morką ir supilame į sultinį.
  • Užverdame.

PATIEKIMAS

Brusketos gali būti patiekiamos kaip atskiras užkandis arba derinyje su karštu žvėrienos sultiniu.

Vyno rekomendacijos

  • Prie brusketos su stirniena tiks lengvas, vaisiu skonio raudonas vynas, pavyzdžiui, Pinot Noir, Grenache arba Sangiovese.
  • Jei norisi balto vyno, puikiai tiks Chardonnay arba Sauvignon Blanc, ypač jei brusketą valgysite su sultiniu.
Grįžti į sąrašą