
Stirnienos kepsneliai su karamelizuotais svogūnais ir baravykų kapotiniu
Porcijos: 3–4
Pasiruošimo laikas: 20 min
Gaminimo laikas: 1,5 val.
INGREDIENTAI
Mėsai:
- 720 g stirnienos galinis kumpis su kaulu
- Druska
- Pipirai
- Čiobreliai
Karamelizuotiems svogūnams:
- 1 kg rausvų svogūnų
- 100 g rudojo cukraus
- 100 g balzaminio acto
- 100 g raudono vyno
- 5 g aliejaus
- Druska
- Pipirai
Baravykų kapotiniui:
- 500 g baravykų
- Druska
Priedui:
- 600 g bulvių (paruoškite pagal savo skonį)
GAMINIMO EIGA
Mėsos paruošimas ir kepimas:
- Stirnienos mėsą švelniai pamušame mėsos muštuku, pabarstome druska, pipirais ir čiobreliais.
- Paliekame marinuotis 20 min.
- Įkaitintoje keptuvėje apkepame mėsą iš abiejų pusių, kol susidaro graži plutelė.
- Jei reikia, baigiame kepti iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje, kad mėsa būtų sultinga ir minkšta.
Karamelizuotų svogūnų gamyba:
- Svogūnus smulkiai supjaustome daržovių pjaustykle arba peiliu.
- Dedame juos į prikaistuvį, įpilame aliejaus, suberiame cukrų ir supilame balzaminį actą bei raudoną vyną.
- Troškiname ant mažos ugnies, retkarčiais maišydami, kol skystis išgaruoja ir svogūnai tampa minkšti bei karamelizuoti.
Baravykų kapotinis:
- Baravykus išverdame pasūdytame vandenyje.
- Nusunkiame ir smulkiai sukapojame.
Bulvių paruošimas:
- Bulves ruošiame pagal savo skonį – galima virti, kepti ar gaminti piurė.
PATIEKIMAS
Į lėkštę dedame stirnienos kepsnelius, šalia išdėliojame karamelizuotus svogūnus ir baravykų kapotinį. Garnyrui patiekiame pasirinktai paruoštas bulves.
Vyno rekomendacijos
- Prie patiekalo tiks elegantiškas, lengvesnis raudonas vynas, pavyzdžiui, Pinot Noir, Gamay (Beaujolais) arba Sangiovese – jie derės prie švelnaus stirnienos skonio, baravykų aromato ir karamelizuotų svogūnų saldžiarūgščio poskonio.