Stirnienos kepsneliai su karamelizuotais svogūnais ir baravykų kapotiniu

Stirnienos kepsneliai su karamelizuotais svogūnais ir baravykų kapotiniu

Porcijos: 3–4

Pasiruošimo laikas: 20 min
Gaminimo laikas: 1,5 val.

INGREDIENTAI

Mėsai:

Karamelizuotiems svogūnams:

  • 1 kg rausvų svogūnų
  • 100 g rudojo cukraus
  • 100 g balzaminio acto
  • 100 g raudono vyno
  • 5 g aliejaus
  • Druska
  • Pipirai

Baravykų kapotiniui:

  • 500 g baravykų
  • Druska

Priedui:

  • 600 g bulvių (paruoškite pagal savo skonį)

 

 

GAMINIMO EIGA

Mėsos paruošimas ir kepimas:

  • Stirnienos mėsą švelniai pamušame mėsos muštuku, pabarstome druska, pipirais ir čiobreliais.
  • Paliekame marinuotis 20 min.
  • Įkaitintoje keptuvėje apkepame mėsą iš abiejų pusių, kol susidaro graži plutelė.
  • Jei reikia, baigiame kepti iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje, kad mėsa būtų sultinga ir minkšta.

Karamelizuotų svogūnų gamyba:

  • Svogūnus smulkiai supjaustome daržovių pjaustykle arba peiliu.
  • Dedame juos į prikaistuvį, įpilame aliejaus, suberiame cukrų ir supilame balzaminį actą bei raudoną vyną.
  • Troškiname ant mažos ugnies, retkarčiais maišydami, kol skystis išgaruoja ir svogūnai tampa minkšti bei karamelizuoti.

Baravykų kapotinis:

  • Baravykus išverdame pasūdytame vandenyje.
  • Nusunkiame ir smulkiai sukapojame.

Bulvių paruošimas:

  • Bulves ruošiame pagal savo skonį – galima virti, kepti ar gaminti piurė.

PATIEKIMAS

Į lėkštę dedame stirnienos kepsnelius, šalia išdėliojame karamelizuotus svogūnus ir baravykų kapotinį. Garnyrui patiekiame pasirinktai paruoštas bulves.

Vyno rekomendacijos

  • Prie patiekalo tiks elegantiškas, lengvesnis raudonas vynas, pavyzdžiui, Pinot Noir, Gamay (Beaujolais) arba Sangiovese – jie derės prie švelnaus stirnienos skonio, baravykų aromato ir karamelizuotų svogūnų saldžiarūgščio poskonio.
Grįžti į sąrašą