Šernienos „Zuikis“ su slyvų padažu

Šernienos „Zuikis“ su slyvų padažu

Porcijos: 4

Pasiruošimo laikas: 15 min
Gaminimo laikas: 45 min (priklausomai nuo „zuikio“ dydžio)

INGREDIENTAI

„Zuikiui“:

  • 500 g maltos šernienos
  • 5 g džiūvėsėlių
  • 1 kiaušinis
  • 1 maža morka
  • 1 mažas saliero stiebas (~20 g)
  • Druska
  • Pipirai

Padažui:

  • 200 g slyvų (be odelių ir kauliukų)
  • 40 g pomidorų padažo
  • 20 g cukraus
  • 10 g obuolių acto
  • Druska
  • Pipirai
  • Aštrioji paprika (pagal skonį)

GAMINIMO EIGA

Mėsos paruošimas ir kepimas:

  • Morką išverdame, o saliero stiebą nuplikome verdančiu vandeniu.
  • Per mėsmalę sumalame virtas daržoves ir sumaišome su smulkinta šerniena.
  • Į mėsos masę įmušame kiaušinį, suberiame džiūvėsėlius, druską ir pipirus.
  • Viską gerai išminkome ir suformuojame vieną didesnį arba kelis mažesnius „zuikius“.
  • Kepame iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min., tačiau kepimo laikas gali skirtis priklausomai nuo „zuikio“ dydžio.

Padažo ruošimas:

  • Slyvas sudedame į puodą ir užpilame tiek vandens, kad jos būtų vos apsemtos.
  • Paverdame apie 20 min., kol slyvos suminkštėja.
  • Sutrintą slyvų masę sumaišome su pomidorų padažu, cukrumi, druska, pipirais ir aštriąja paprika.
  • Verdame ant silpnos ugnies, kol padažas sutirštėja.
  • Virimo pabaigoje įpilame obuolių acto ir gerai išmaišome.

PATIEKIMAS

Iškeptą „zuikį“ galima supjaustyti riekelėmis ir trumpai apkepinti ant griliaus, kad įgautų papildomo skonio. Patiekiame su slyvų padažu.

Vyno rekomendacijos

  • Prie šernienos „zuikio“ puikiai tiks rūgštelės turintis, bet švelnus raudonas vynas, pavyzdžiui, Merlot, Tempranillo arba Zinfandel.
  • Jei norite lengvesnio varianto, galima rinktis Pinot Noir arba Grenache.

 

Grįžti į sąrašą