Šernienos pjausnys su kadagio uogų padažu

Šernienos pjausnys su kadagio uogų padažu

Porcijos: 4

Pasiruošimo laikas: 15 min
Gaminimo laikas: 6 val.

INGREDIENTAI

Mėsai:

Daržovėms:

  • Vyšniniai pomidorai
  • Mini morkytės

Padažui:

  • 400 g raudono vyno
  • 1 didelis svogūnas
  • 4 a.š. cukraus
  • 15 g kadagio uogų (lengvai sutraiškytų)
  • Alyvuogių aliejus
  • Druska
  • Krakmolas (jei reikia tirštinti)

GAMINIMO EIGA

Mėsos paruošimas ir kepimas žemoje temperatūroje (Sous-Vide)

  • Šernieną pabarstome druska, pipirais, čiobreliais ir apšlakstome alyvuogių aliejumi.
  • Dedame į vakuminį maišelį, užsandariname aparatu.
  • Panardiname į vandens vonią ir pasirenkame tinkamą kepimo temperatūrą:
    • 65 °C – 6–8 val. (geras balansas tarp minkštumo ir tekstūros)
    • 75 °C – 5–6 val. (minkštesnė tekstūra, šiek tiek stipresnis terminis apdorojimas)
    • 80–85 °C – 4–5 val. (labai minkšta, beveik kaip plėšoma mėsa)
  • Rekomenduojama 65 °C temperatūra 6 valandoms, kad mėsa išliktų sultinga, bet neprarastų struktūros.
  • Išėmę iš maišelio, mėsą nusausiname ir prieš pat patiekimą trumpai apkepiname keptuvėje su alyvuogių aliejumi.

Alternatyvus būdas (be sous-vide):

  • Šernieną pabarstome druska, pipirais, čiobreliais ir apšlakstome alyvuogių aliejumi.
  • Kepimo indą išklojame kepimo popieriumi arba naudojame ketaus puodą.
  • Dedame mėsą į kepimo indą, uždengiame ir kepame 120 °C temperatūroje 5–6 valandas, kad mėsa išliktų sultinga ir minkšta.
  • Prieš patiekiant galima trumpai apkepinti keptuvėje arba grilyje, kad susidarytų apskrudusi pluta.

Padažo paruošimas

  • Svogūną smulkiai supjaustome ir kepame alyvuogių aliejuje keptuvėje arba nedideliame puode, kol suminkštėja.
  • Supilame raudoną vyną, suberiame cukrų ir sudedame lengvai sutraiškytas kadagio uogas.
  • Kaitiname ant mažos ugnies, kol padažas sumažėja per pusę ir tampa intensyvesnio skonio.Pagardiname druska.Norint tirštesnio padažo, krakmolą sumaišome su šaltu vandeniu ir įmaišome į padažą, kol pasiekiame norimą konsistenciją.

Garnyro paruošimas

  • Mini morkytes blanširuojame – trumpai paverdame 1–2 minutes pasūdytame vandenyje, o tada perkeliame į dubenį su lediniu vandeniu, kad išliktų spalva ir tekstūra.
  • Vyšninius pomidorus lengvai apkepame keptuvėje arba orkaitėje, kol suminkštėja.

PATIEKIMAS

  • Į lėkštę dedame gabalėlį žemoje temperatūroje keptos šernienos su kaulu.
  • Šalia išdėliojame blanširuotas morkytes ir keptus vyšnininius pomidorus.
  • Mėsą pagardiname kadagio uogų padažu.

Vyno rekomendacijos

  • Gaminant padažą rekomenduojama naudoti sausą raudoną vyną, pavyzdžiui, Syrah, Malbec arba Tempranillo.
  • Prie patiekalo tiks tie patys vynai – Syrah arba Malbec - jei norisi sodresnio skonio, arba Pinot Noir - jei ieškote švelnesnio derinio.
Grįžti į sąrašą