Šernienos kepsneliai balto vyno padaže su špinatų gnocchi

Šernienos kepsneliai balto vyno padaže su špinatų gnocchi

Porcijos: 2

Pasiruošimo laikas: 25 min
Gamybos laikas: 50 min

INGREDIENTAI

Mėsai:

Padažui:

  • 100 g balto vyno
  • 1 v.š. miltų
  • 20 g sviesto

Gnocchi:

  • 300 g bulvių
  • 70 g špinatų lapų
  • 1 kiaušinis
  • 75 g miltų
  • 30 g tarkuoto kietojo sūrio
  • Druska
  • Pipirai
  • Sviestas (patiekimui)

GAMINIMO EIGA

Mėsos paruošimas ir kepimas:

  • Šernienos kepsnelius švelniai pamušame mėsos muštuku, pabarstome druska, pipirais ir čiobreliais.
  • Paliekame marinuotis 20 min.
  • Į įkaitintą keptuvę pilame aliejų, dedame kepsnelius ir apkepame iš abiejų pusių.
  • Supilame baltą vyną ir leidžiame jam nugaruoti per pusę.
  • Dedame sviestą, beriame miltus, įmaišome prieskonius pagal skonį ir viską kartu patroškiname padaže.

Gnocchi ruošimas:

  • Bulves išverdame, nulupame ir sutarkuojame smulkia tarka.
  • Špinatus nuplikome verdančiu vandeniu ir smulkiai supjaustome.
  • Į dubenį dedame tarkuotas bulves, špinatus, miltus, tarkuotą kietąjį sūrį, druską, pipirus ir kiaušinį. Minkome tešlą, kol ji tampa vientisa.
  • Suformuojame tešlos dešreles ir supjaustome jas kasnio dydžio gabaliukais.
  • Verdame pasūdytame vandenyje, kol gnocchi iškyla į paviršių, tada paverdame dar 2–3 min.
  • Išvirtus gnocchi nusunkiame ir pagardiname sviestu.

PATIEKIMAS

Į lėkštę dedame šernienos kepsnelius, apliejame balto vyno padažu. Šalia išdėliojame gnocchi su sviestu.

Vyno rekomendacijos

  • Prie šernienos kepsnelių puikiai tiks sodrus, bet gaivus baltas vynas, pavyzdžiui, Chardonnay, Viognier arba Riesling.
  • Jei mėgstate raudoną vyną, rinkitės švelnesnį  ar vidutinio stiprumo variantą - Pinot Noir arba Grenache, kurie papildys šernienos skonį, bet neužgoš balto vyno padažo subtilumo.
  • Gaminant padažą rekomenduojama naudoti sausą baltą vyną, tokį kaip Chardonnay, Sauvignon Blanc arba Pinot Grigio, kuris suteiks patiekalui švelnų rūgštingumą ir aromatingą poskonį.
Grįžti į sąrašą