Klasikinis šernienos karbonadas su grybų padažu ir bulvių piurė

Klasikinis šernienos karbonadas su grybų padažu ir bulvių piurė

Porcijos: 2

Pasiruošimo laikas: 30 min
Gamybos laikas: 1 val.

INGREDIENTAI

Mėsai:

  • 300 g šernienos nugarinės
  • 1 v.š. garstyčių
  • Druska
  • Pipirai
  • Miltai
  • Džiūvėsėliai
  • 1 kiaušinis
  • 50 g pieno
  • Aliejus kepimui

Grybų padažui:

  • 200 g pievagrybių
  • 100 g žvėrienos sultinio
  • 1 vidutinis svogūnas
  • 1 v.š. miltų
  • 50 g grietinėlės
  • 30 g sviesto
  • Aliejus
  • Druska
  • Pipirai
  • Žalumynai

Bulvių piurė:

  • 1 kg bulvių
  • 300 g pieno
  • 100 g sviesto
  • Druska

GAMINIMO EIGA

Mėsos paruošimas ir kepimas:

  • Šernienos nugarinę plonai išmušame mėsos muštuku.
  • Pabarstome druska, pipirais, įtriname garstyčiomis ir paliekame marinuotis 20 min.
  • Marinuotus kepsnius apvoliojame miltuose, panardiname į kiaušinio ir pieno mišinį, tada apvoliojame džiūvėsėliuose.
  • Keptuvėje įkaitiname aliejų ir kepame karbonadus iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda.

Grybų padažas:

  • Svogūną smulkiai supjaustome ir apkepame įkaitintame aliejuje, kol suminkštėja.
  • Dedame smulkintus pievagrybius, beriame miltus ir kepame, kol įgauna auksinę spalvą.
  • Supilame žvėrienos sultinį, beriame druską, pipirus ir smulkintus žalumynus.
  • Troškiname ant silpnos ugnies, kol sutirštėja.
  • Supilame grietinėlę, užkaitiname, bet neužverdame. Paliekame pastovėti 10 min., kad skoniai susijungtų.

Bulvių piurė:

  • Bulves nulupame ir dedame į puodą su šaltu vandeniu. Verdame, kol suminkštėja.
  • Kitame puode užverdame pieną ir sviestą.
  • Virtas bulves nusunkiame, sutriname, įpilame karštą pieną su sviestu, pagardiname druska ir gerai išmaišome.

PATIEKIMAS

Į lėkštę dedame šernienos karbonadą, šalia – kreminę bulvių piurė ir grybų padažą. Patiekalą galima pagardinti šviežiais žalumynais.

Vyno rekomendacijos

  • Prie šernienos karbonado puikiai tiks sodrus ir subalansuotas raudonas vynas, pavyzdžiui, Cabernet Sauvignon, Syrah arba Malbec.
  • Jei mėgstate švelnesnius raudonus vynus, rinkitės Pinot Noir arba Merlot, kurie papildys patiekalo skonį ir gerai derės su grybų aromatu bei šernienos sodrumu.
Grįžti į sąrašą