
Klasikinis šernienos karbonadas su grybų padažu ir bulvių piurė
Porcijos: 2
Pasiruošimo laikas: 30 min
Gamybos laikas: 1 val.
INGREDIENTAI
Mėsai:
- 300 g šernienos nugarinės
- 1 v.š. garstyčių
- Druska
- Pipirai
- Miltai
- Džiūvėsėliai
- 1 kiaušinis
- 50 g pieno
- Aliejus kepimui
Grybų padažui:
- 200 g pievagrybių
- 100 g žvėrienos sultinio
- 1 vidutinis svogūnas
- 1 v.š. miltų
- 50 g grietinėlės
- 30 g sviesto
- Aliejus
- Druska
- Pipirai
- Žalumynai
Bulvių piurė:
- 1 kg bulvių
- 300 g pieno
- 100 g sviesto
- Druska
GAMINIMO EIGA
Mėsos paruošimas ir kepimas:
- Šernienos nugarinę plonai išmušame mėsos muštuku.
- Pabarstome druska, pipirais, įtriname garstyčiomis ir paliekame marinuotis 20 min.
- Marinuotus kepsnius apvoliojame miltuose, panardiname į kiaušinio ir pieno mišinį, tada apvoliojame džiūvėsėliuose.
- Keptuvėje įkaitiname aliejų ir kepame karbonadus iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda.
Grybų padažas:
- Svogūną smulkiai supjaustome ir apkepame įkaitintame aliejuje, kol suminkštėja.
- Dedame smulkintus pievagrybius, beriame miltus ir kepame, kol įgauna auksinę spalvą.
- Supilame žvėrienos sultinį, beriame druską, pipirus ir smulkintus žalumynus.
- Troškiname ant silpnos ugnies, kol sutirštėja.
- Supilame grietinėlę, užkaitiname, bet neužverdame. Paliekame pastovėti 10 min., kad skoniai susijungtų.
Bulvių piurė:
- Bulves nulupame ir dedame į puodą su šaltu vandeniu. Verdame, kol suminkštėja.
- Kitame puode užverdame pieną ir sviestą.
- Virtas bulves nusunkiame, sutriname, įpilame karštą pieną su sviestu, pagardiname druska ir gerai išmaišome.
PATIEKIMAS
Į lėkštę dedame šernienos karbonadą, šalia – kreminę bulvių piurė ir grybų padažą. Patiekalą galima pagardinti šviežiais žalumynais.
Vyno rekomendacijos
- Prie šernienos karbonado puikiai tiks sodrus ir subalansuotas raudonas vynas, pavyzdžiui, Cabernet Sauvignon, Syrah arba Malbec.
- Jei mėgstate švelnesnius raudonus vynus, rinkitės Pinot Noir arba Merlot, kurie papildys patiekalo skonį ir gerai derės su grybų aromatu bei šernienos sodrumu.