Elnienos nugarinė su avinžirnių kremu, jaunomis morkytėmis ir raudono vyno padažu

Elnienos nugarinė su avinžirnių kremu, jaunomis morkytėmis ir raudono vyno padažu

Porcijos:  

Pasiruošimo laikas: 10 min
Gaminimo laikas: 50 min

 

INGREDIENTAI

Mėsai:

Padažui:

  • 200 g raudono vyno
  • 50 g svogūno
  • 15 g apelsinų sulčių
  • 2 a.š. cukraus
  • Alyvuogių aliejaus
  • Druska
  • Krakmolas (jei reikia tirštinti)

Priedams:

  • 4 vnt jaunų morkyčių
  • 10 g sviesto
  • Druska
  • 300 g bulvių (paruoškite mėgstamu būdu)

Avinžirnių kremui (humusui):

  • 240 g konservuotų avinžirnių
  • 15 g alyvuogių aliejaus
  • 1–2 a.š. citrinų sulčių
  • 1 a.š. sezamų pastos (tahini)
  • Druska
  • Pipirai

GAMINIMO EIGA

Mėsos paruošimas ir kepimas:

  • Elnienos nugarinę švelniai pamušame mėsos muštuku, pabarstome druska, pipirais ir čiobreliais.
  • Paliekame marinuotis 20 min.
  • Keptuvėje įkaitiname aliejų, dedame marinuotą mėsą ir apkepame iš visų pusių.
  • Apkepusią mėsą perkeliame į kepimo skardą ir kepame iki 210 °C įkaitintoje orkaitėje, kol mėsa pasiekia norimą iškepimo lygį.
  • Iškepusią mėsą paliekame pailsėti 5–10 minučių (prieš pjaustant).

Padažo gamyba:

  • Smulkintą svogūną kepiname su alyvuogių aliejumi.
  • Supilame vyną, apelsinų sultis, beriame cukrų ir išmaišome.
  • Kaitiname ant mažos ugnies, kol padažas sutirštėja, įgaudamas sodresnį skonį.
  • Dedame druską. Jei reikia tirštesnio padažo, įpilame su šaltu vandeniu sumaišyto krakmolo ir maišome iki norimos konsistencijos.

Daržovių paruošimas:

  • Jaunas morkytes kepiname keptuvėje su sviestu ir druska, kol suminkštėja ir lengvai apskrunda.
  • Bulves ruošiame pasirinktu būdu – verdame, kepame arba gaminame piurė.

Avinžirnių kremas (humusas):

  • Nupilame skystį nuo avinžirnių, sudedame juos į trintuvą.
  • Įpilame alyvuogių aliejaus, dedame citrinų sultis, sezamų pastą, beriame druską ir pipirus.
  • Viską sutriname iki vientisos masės.

PATIEKIMAS

Į lėkštę dedame avinžirnių kremą, šalia išdėliojame morkytes ir bulves. Mėsą supjaustome ir sudedame šalia daržovių. Viską apšlakstome raudono vyno padažu.

Vyno rekomendacijos

  • Padažui geriausiai tinka sausas raudonas vynas, pavyzdžiui, Cabernet Sauvignon, Merlot arba Syrah.
  • Prie patiekalo rekomenduojame rinktis ne per sunkų raudoną vyną, pavyzdžiui, Pinot Noir, Malbec arba Syrah – jie puikiai derės prie sodraus elnienos skonio.
Grįžti į sąrašą