Elnienos išpjova su spanguolių padažu

Elnienos išpjova su spanguolių padažu

Porcijos: 1

Pasiruošimo laikas: 15 min
Gaminimo laikas: 20 min

INGREDIENTAI

Mėsai:

Daržovėms:

  • 50 g brokolių
  • 15 g žirnių ankščių

Padažui:

  • 30 g medaus arba klevų sirupo (galima naudoti ir 50 g cukraus)
  • 20 g apelsinų sulčių
  • 20 g vandens
  • 120 g spanguolių
  • Druska
  • 1 cinamono lazdelė
  • 1 v.š. smulkiai tarkuotos šviežios apelsino žievelės

Avinžirnių kremui:

  • 240 g avinžirnių (konservuotų arba virtų)
  • 15 g alyvuogių aliejaus
  • 1 v.š. tahini (sezamų pasta)
  • 1–2 v.š. šilto vandens
  • Citrinos sultys (pagal skonį)
  • Druska
  • Pipirai

GAMINIMO EIGA

Padažo paruošimas

  • Puode sumaišome medų (arba cukrų), apelsinų sultis ir vandenį, kaitiname, kol ištirpsta.
  • Dedame spanguoles, druską, cinamono lazdelę ir verdame ant vidutinės ugnies apie 10–15 min., nuolat maišydami, kol padažas sutirštėja.
  • Prieš pat patiekimą įmaišome šviežiai tarkuotą apelsino žievelę, kad išsaugotume gaivų aromatą.

Daržovių paruošimas

  • Brokolius ir žirnių ankštis 1–2 min paverdame pasūdytame verdančiame vandenyje.
  • Iš karto perkeliam į dubenį su lediniu vandeniu, kad daržovės išlaikytų ryškią spalvą ir traškumą.

Avinžirnių kremo ruošimas

  • Nupilame skystį nuo avinžirnių.
  • Sudedame juos į trintuvą, pilame alyvuogių aliejų ir 1–2 v.š. šilto vandens (kad būtų švelnesnės tekstūros).
  • Pagardiname citrinų sultimis, tahini, druska ir pipirais.
  • Sutriname iki kreminės konsistencijos.

Mėsos paruošimas ir kepimas

  • Elnienos išpjovą pamarinuojame druska, pipirais ir šviežiu čiobreliu.
  • Keptuvėje įkaitiname aliejų ir apkepame stipriai įkaitintoje keptuvėje 30–60 sekundžių iš kiekvienos pusės, kad susidarytų graži plutelė.
  • Perkeliame į 120–140 °C įkaitintą orkaitę ir kepame 8–15 minučių, priklausomai nuo norimo iškepimo lygio.
  • Išėmę iš orkaitės, paliekame 5–10 minučių pailsėti.

PATIEKIMAS

  • Lėkštėje išdėliojame avinžirnių kremą, šalia dedame supjaustytą elnienos išpjovą.
  • Patiekalą pagardiname spanguolių padažu ir šalia patiekiame blanširuotas daržoves.

Vyno rekomendacijos

  • Prie elnienos išpjovos su spanguolių padažu puikiai tiks švelnus, bet aromatingas raudonas vynas, pavyzdžiui, Pinot Noir, Sangiovese arba Grenache.
  • Jei norite sodresnio varianto, tinka Malbec arba Syrah.
Grįžti į sąrašą