Elnienos frikadelės su bulvių piurė

Elnienos frikadelės su bulvių piurė

Porcijos: 4

Pasiruošimo laikas: 20 min
Gaminimo laikas: 40 min

INGREDIENTAI

Frikadelėms:

  • 375 g maltos elnienos
  • 125 g smulkintos kiaulienos šoninės
  • 2 riekės batono
  • Pieno (batonui mirkyti)
  • 1 kiaušinis
  • 2 v.š. miltų
  • Druska
  • Pipirai
  • Aliejus kepimui

Padažui:

Bulvių piurė:

  • 1 kg bulvių
  • 300 g pieno
  • 100 g sviesto
  • Druska

GAMINIMO EIGA

Frikadelių paruošimas ir kepimas:

  • Batoną pamirkome piene, kol suminkštėja.
  • Dubenyje sumaišome smulkintą elnieną, kiaulienos šoninę, mirkytą batoną, miltus, kiaušinį, druską ir pipirus.
  • Masę gerai išmasažuojame, kad ji taptų vientisa.
  • Suformuojame mažas frikadeles.
  • Keptuvėje įkaitiname aliejų ir apkepame frikadeles iš visų pusių, kol jos gražiai apskrunda.

Padažo paruošimas :

  • Toje pačioje keptuvėje, kur kepė frikadelės, ištirpiname sviestą.
  • Įdedame miltus, išmaišome ir trumpai pakepiname, kol įgauna šviesiai auksinę spalvą.
  • Supilame žvėrienos sultinį, išmaišome, kad neliktų gumulėlių.
  • Pagardiname druska ir pipirais, maišome, kol padažas sutirštėja.
  • Į padažą sudedame frikadeles ir troškiname ant silpnos ugnies dar 10–15 min., kad skoniai susijungtų.

Bulvių piurė:

  • Bulves nulupame ir dedame į puodą su šaltu vandeniu. Verdame, kol suminkštėja.
  • Kitame puode užverdame pieną ir sviestą.
  • Virtas bulves nusunkiame, sutriname, įpilame karštą pieną su sviestu, pagardiname druska ir gerai išmaišome.

PATIEKIMAS

Į lėkštę dedame kreminę bulvių piurė, šalia išdėliojame frikadeles ir apliejame jas padažu. Patiekalą galima pagardinti šviežiais žalumynais.

Vyno rekomendacijos

  • Prie elnienos frikadelių tiks subtilus, bet aromatingas raudonas vynas, pavyzdžiui, Pinot Noir, Gamay arba Sangiovese.
  • Jei mėgstate sodresnį vyną, galima rinktis Merlot arba Malbec, kurie suteiks daugiau gilumo ir papildys mėsos skonį.
Grįžti į sąrašą