
Bulgariškas šernienos guliašas
Porcijos: 3
Pasiruošimo laikas: 20 min
Gaminimo laikas: 3–4 val.
INGREDIENTAI
- 500 g šernienos gabaliukų troškinimui
- 1 vidutinis svogūnas
- 1 vidutinė paprika
- 1 vidutinė morka
- 1 indelis pomidorų savo sultyse
- 300 g žvėrienos sultinio
- 2 v.š. miltų
- Druska
- Pipirai
- Čiobreliai
- Aliejus kepimui
GAMINIMO EIGA
Mėsos paruošimas ir troškinimas:
- Šernieną supjaustome nedideliais gabalėliais.
- Apkepame keptuvėje su šlakeliu aliejaus, kol gražiai apskrunda.
- Perkeliame į puodą, užpilame tiek vandens, kad mėsa būtų beveik apsemta, ir troškiname ant silpnos ugnies apie 2,5–3 val., kol suminkštėja. Jei reikia, papildome vandens.
Daržovių ir padažo paruošimas:
- Į įkaitintą keptuvę su aliejumi dedame smulkintą svogūną, papriką ir morką, kepame, kol suminkštėja.
- Beriame miltus, išmaišome ir kepame dar kelias minutes, kol miltai įgauna švelnią auksinę spalvą.
- Supilame pomidorus savo sultyse ir žvėrienos sultinį.
- Beriame druską, pipirus, čiobrelius ir gerai išmaišome.
Galutinis troškinimas:
- Į puodą su troškinta mėsa supilame paruoštas daržoves su padažu.
- Troškiname dar apie 30–40 min., kol visi skoniai susijungia ir guliašas sutirštėja.
PATIEKIMAS
Guliašą galima patiekti su bulvių piurė, virtais ryžiais ar šviežia duona. Prieš patiekiant, galima pagardinti šviežiais žalumynais.
Vyno rekomendacijos
- Prie šernienos guliašo puikiai tiks vidutinio sodrumo raudonas vynas, pavyzdžiui, Merlot, Tempranillo arba Sangiovese, kurie subalansuos pomidorų rūgštumą ir prieskonių sodrumą.
- Jei mėgstate sodresnį raudoną vyną, rinkitės Syrah arba Cabernet Sauvignon.